Унгария ще удължи мораториума върху вноските по кредитите за някои домакинства

...
Унгария ще удължи мораториума върху вноските по кредитите за някои домакинства
Коментари Харесай

Орбан обяви удължаване на кредитния мораториум в Унгария

Унгария ще удължи мораториума върху вноските по заемите за някои семейства и компании до средата на 2021 година, заяви " Ройтерс ".

Премиерът Виктор Орбан вкара мораториума за всички компании и частни кредитоискатели през март. Това бе една от основните ограничения на държавното управление му против икономическите последствия от ковид. Първоначално, срокът на деяние на мораториума бе до края на тази година.

Във видео изказване на формалната си страница във " Facebook " Орбан разгласи през днешния ден, че мораториумът ще бъде продължен с шест месеца за фамилиите с деца, пенсионерите, безработните и участващите в стратегии за публично потребен труд.

Удължаването на мораториума доникъде на 2021 година ще се отнася също за тези компании, чийто доходи са спаднали с минимум 25 %.

Унгарското държавно управление приготвя още ограничения за възкръсване на растежа, откакто стопанската система регистрира по-голям от предстоящото спад през второто тримесечие, а вероятностите за възобновяване следващата година се утежняват.

Финансовият министър Михай Варга споделя безпокойство в изявление, оповестено през днешния ден, че унгарската стопанска система мъчно би могла да нарасне следващата година, в случай че не бъде открита ваксина против ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР